Attività di alcuni dei nostri ospiti: Birra Gulpener

Gulpener 1Gulpener
is de familiebrouwerij
die op duurzame wijze
de lekkerste kwaliteitsbieren
met Limburgse grondstoffen
brouwt

Gulpener loopt voorop in verantwoord ondernemen. Dat betekent dat we in ons gehele productieproces rekening houden met mens en milieu en voortdurend op zoek zijn naar verbeteringen. We gebruiken alleen ingrediënten uit onze regio, die met een zo laag mogelijke milieubelasting en met aandacht voor een gevarieerd landschap worden geteeld.

Op zo’n 500 hectare Limburgs land verbouwen dan ook de aan ons verbonden en in Triligran verenigde boeren volgens de eisen van het Milieukeur; gerst, hop, tarwe, rogge en spelt. Dat leverde de Gulpener bieren in 2009 de onderscheiding Erkend Streekproduct op. Onze hop is zelfs biologisch gecertificeerd en daarmee zijn we de eerste en enige bierbrouwer in Nederland die biologische hop gebruikt van Nederlandse bodem. Het water dat we gebruiken komt uit onze twee bronnen; zo’n 53 meter gelegen onder het maaiveld en de Zuid-Limburgse mergellagen. De mout wordt om de hoek ontkiemd en geroosterd bij mouterij Thywissen en onze Kollenberger spelt voor de Gulpener Korenwolf laten we vermalen in de Bisschopsmolen in Maastricht. Tot slot kweken we zelf onze eigen cultuurgisten. Deze bepalen het uiteindelijke karakter van het bier. Hoewel we graag iedereen een kijkje in onze keuken laten nemen, blijven onze recepturen wat ons betreft een goed bewaard geheim.

www.gulpener.nl

Torna a www.agriturismoipitti.it

Galleria | Questa voce è stata pubblicata in ATTIVITA' DI ALCUNI DEI NOSTRI OSPITI, Uncategorized. Contrassegna il permalink.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.